Logo Snap-on Industrial

×

TOOLS @ HEIGHT PROGRAMM

Tools at height
Another great article about our Snap-on Industrial Tools @ Height program

Krijg vat op uw vastgehecht gereedschap.

Door John Ficcadenti

U weet hoe belangrijk het is om het gebruikte gereedschap goed vast te maken in markten als ondermeer energie, telecom en kabeltelevisie. Wanneer de opdracht u vraagt om u op een zekere hoogte te begeven voor onderhoud aan een paal of voorwerp op 12 meter in de lucht, dan moet u zeker weten dat aanhechtingsmiddelen die uw gereedschappen moeten beveiligen wel degelijk geschikt zijn voor de taak. Maar hoever mag u zulke middelen vertrouwen? Zijn ze met plakband aan een bestaand gereedschap bevestigd, of zijn ze echt ontworpen om het vallen van het gereedschap waarmee u werkt te voorkomen? Voor bedrijven die gereedschap aanpassen met verbindingsmiddelen werd recent een nieuwe maatstaf aangekondigd, met meer uniforme richtlijnen voor de beveiliging van het gereedschap. Hopelijk zal deze aanzet ook leiden tot een nieuwe leidraad op vlak van ontwerp van aanhechtingspunten op gereedschap, om zo veiligere, meer efficiente, en praktische oplossingen te brengen voor het werken op hoogte.

De nieuwe standaard voor aanpassingen

De ANSI/ISEA 121-2018, in 2018 bekrachtigd en aangenomen door heel wat industriele konstruktiebedrijven, dekt de aanpassing met vasthechtingsmiddelen op vier vlakken:

  • Anker aanhechtingen
  • Gereedschapsaanhechtingen
  • Verbindingsmiddelen voor gereedschap
  • Containers

Het doel van deze nieuwe standard was het creëren van eenduidigheid in opzichten van veiligheid, gewichtsklassen en – veiligheidsmarges, en testregels voor aangepast gereedschap met aanhangsels en bindingen. Het is belangrijk om weten dat deze standaard enkel de wijze van verbinding betreft.

Een gewoonte onder diegenen die geen echt professioneel bindingssysteem gebruikten, bestond eruit om zelf plakband en een D-ring te gebruiken. Dit heeft zichzelf om een aantal redenenen bewezen als een onpraktische, onveilige en inefficiente oplossing om gereedschap te beveiligen. Om te beginnen kan plakband slijten en verzwakken na verloop van tijd, waardoor die dan het gereedschap niet meer kan tegenhouden als het valt. Ten tweede is er geen éénduidigeheid omtrent de manier van plakken, iedereen doet het anders. Tenslotte kan het plakken de prestatie van het gereedschap beïnvloeden omdat de plakband de technieker kan hinderen om het gereedschap tenvolle te gebruiken zoals het hoort.

Terwijl deze standaard geschikte bindingstechnieken schetst in vergelijking met plakband, touwen en andere alternatieven, blijft het gebruik van deze aanpassingsprotocollen vrijwillig, wat weinig komfort biedt voor iemand die in aanraking komt met een vallend gereedschap.

Argumenten voor Professioneel Ontwikkelde Bindingssystemen

Als u weet dat u vandaag moet werken aan hoogliggende stroomleidingen, dan is de kans reëel dat u een val-beschermend harnas draagt, juist? Dat is omdat u het inherente gevaar voor uzelf erkent om te kunnen vallen terwijl u op hoogte werkt (ongeacht toepasselijke wetgeving die het dragen van een veiligheidsvest kan verplichten). Dus, zou u dan ook best geen proportionele veiligheidsmaatregelen treffen om ook uw gereedschap te beschermen tegen het vallen? In het algemeen, iedereen die een valbestendige vest draagt, zou ook zijn gereedschap moeten vastmaken. Het navolgen van dit eenvoudige advies zou het aantal incidenten sterk reduceren, met uitrusting en mensen die door vallend gereedschap getroffen worden. Maar er valt nog veel vooruitgang te boeken. Volgens het bureau van statistieken van het Amerikaanse Department van Tewerkstelling, werden in 2018 maar liefst 278 mensen gedood door vallende objecten of uitrusting, wat een verhoging betekende van 17,3% in dodental tegenover het totaal van 2017. De meest effectieve manier van beveiliging tegen het vallen, is het gebruik van gereedschap dat special ontwikkeld is voor gebruik op hoogte.

Technisch ontwikkelde aanhechtingspunten

Nieuwe technologieën voor val preventie stellen de focus op de functionaliteit van het gereedschap voorop. Een belangrijke ontwikkeling is dat de nieuwere bindingssystemen in harmonie met het gereedschap worden ontwikkeld – en niet als een toevallige toevoeging. Technisch ontwikkelde aanhechtingspunten moeten rekening houden met het eigen ontwerp en de functie van het gereedschap zelf, om het gebruik te kunnen handhaven of verbeteren terwijl verbonden. Bovendien moeten er strenge valtesten gebeuren om het ontwerp van de bevestigingspunten te certificeren en veiligheid te garanderen. Gelukkig zijn er nu innovatieve ontwikkelingen in aanbod die dat precies doen.

Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Slotpinnen – De meeste gereedschappen en accessoires met een aandrijfvierkant zijn ontworpen en gefabriceerd met een kogel op een spanveer in het aandrijfvierkant. Daartegenover komt dan een sluitknop samen met slotgaten geboord in de doppen, verlengstukken en adaptors, om een positieve  tegenkracht te verzekeren. Hier wordt een pin-ontspanner gebruikt om de componenten in het syteem gemakkelijk te scheiden. Deze methode krijgt de voorkeur tegenover het gebruik van snelontspanners omdat een snelontspannerknop of – band onachtzaam kan ingedrukt worden, waardoor het  basisgereedschap kan loskomen en zo een gevaarlijk neervallend object kan worden.
  • Roterende lussen – Schroevendraaiers worden uitgerust met roestvrij stalen lussen die 360 graden vrij roterenzodat riemen niet verwikkeld raken rond de hand van de gebruiker of het handvat van een schroevendraaier. Deze methode laat ook het volledige oppervlak van het handvat vrij voor kracht en kontrole, en laat de gebruiker in staat om op veilige manier drie kontaktpunten te bewaren.
  • Veiligheidsspiralen – Roestvrij stalen spiralen op sleutels glijden langsheen de handel, uit de weg van de hand van de gebruiker. Dit levert een volledig gebruik van de handel op, en geeft het bereik en de hefboomkracht die nodig is.
  • Doelgericht plaatsen – Afneembare bekken op pijpsleutels worden vastgepind of -geboord zodat de bekken niet kunnen loskomen van de handel. Dat is essentieel omdat een gewone bevestiging aan een reeds gesmeed hanggat nog te veel risico laat voor het vallen van een afneembare bek.

Het gebruik van een degelijk verbindingsmiddel op een gereedschap met een special ontworpen aanhechtingspunt, stelt techniekers in staat om het beste uit dat gereedschap te halen.

         Veiligheid

Gereedschap veilig transporteren en gebruiken

Naar aanleiding van onderzoek naar manieren om val-preventieve systemen voor de techniekers te verbeteren, heeft de industrie de meest voorkomende redenen voor het vallen van gereedschappen bestudeerd – het transport tussen opslag en gebruik. Meer dan de helft van incidenten door een val gebeuren tijdens deze frequent voorkomende actie. Bij de meeste systemen moet de technieker ter beveiliging het gereedschap eerst uitnemen en het dan vasthaken of aan een riem bevestigen. Dit proces vereist beide handen en creëert potentieel voor vallend gereedschap. Dat is een praktijk die aandacht vraagt.

_____________________________________________

Als u in de hoogte valbescherming draagt, zou u dan uw gereedschap ook niet beter beschermen tegen het vallen?

Bij het werken op hoogte zouden mechaniekers voor hun veiligheid drie kontactpunten moeten behouden: twee voeten op het platform en één hand op een veilige infrastructuur. Door beide handen te gebruiken om het gereedschap aan te hechten, verliest de technieker zo één kontactpunt. Omwille deze bekommernis, werden verbindingssystemen ontwikkeld om bijkomende acties die gewoonlijk nodig zijn om gereedschappen te beveiligen, te elimineren. Bijvoorbeeld een gereedschapsgordel waarin elk gereedschap zijn eigen tas of houder heeft met een reeds voorziene verbinding. Dit stelt de techniekers in staat om gewoonweg het gereedschap eruit te nemen, te gebruiken en terug te passen op zijn plaats in de gordel – dit alles met één hand. Daar elk voorwerp reeds onafhankelijk is verbonden, valt er daarna niets meer toe te voegen, wat moeilijkheden bij verplaatsing uitsluit en het vallen voorkomt.

Gordels en vesten kunnen op maat ontworpen worden voor specifieke toepassingen in verschillende industrieën. Of het nu gaat om nutsbedrijven, stroomgeneratie, of olie en gas, systemen zijn dan uitgerust met exact de juiste gereedschappen, en bestelbaar als kant-en-klare oplossingen met één enkel deelnummer. Elk gereedschap is op voorhand voorzien van zijn eigen verbinding en klaar voor gebruik: enkel nog de koffer openen, de gordel omdoen en aan het werk gaan.

Een blik vooruit

Het schetsen van nieuwe normen voor het aanpassen van gereedschap met verbindingsmiddelen, moet enige uniformiteit doen ontstaan omtrent het gebruik van gereedschap op hoogte. Terwijl we de nodige stap verder zetten, zijn er nu meer dan 1000 gereedschappen beschikbaar met ingenieuze verbindingspunten voor val-preventie.

Door hun ontwerp staan de verbindingspunten nooit de functionaliteit of de productiviteit van het gereedschap in de weg. Bovendien, met variabele noden doorheen industrieën, maken op maat gemaakte kant-en-klare oplossingen, zoals de gereedschapsgordel hierboven aangehaald, de val-preventie programma’s robuuster en vergemakkelijken ze de aanwerving. Veiligheid dient ieders top-prioritaire bekommernis te zijn bij het betreden van de werkvloer, en er is geen betere manier om dat te bereiken, dan door gebruik te maken van een professioneel val-preventief systeem.

DE AUTEUR: John Ficcadenti is de product manager voor het Tools@Height programma bij Snap-on Industrial.

Read the original article in english

Contact formulier

Kontakt

onepage
Ik ga ermee akkoord dat mijn hierboven ingevoerde gegevens mogen worden opgeslagen, doorgegeven en gebruikt om contact met mij op te nemen. Ik heb de <a href="/privacy.html">informatie over gegevensbescherming</a> gelezen en accepteer deze.